Wat is Feng Shui?

De wereld van Feng Shui

Welkom in de wereld van Feng Shui! Feng Shui gaat over de verbinding tussen jou en je leefomgeving. Je leef- en werkomgeving hebben invloed op jou als mens. Met Feng Shui transformeer je niet alleen je huis, maar ook je gemoedstoestand. Dus, wat is Feng Shui dan eigenlijk?

Feng Shui: eeuwenoude Chinese filosofie

Feng Shui, is een eeuwenoude Chinese filosofie. Het is een filosofie die gelooft in het creëren van harmonie tussen mensen en hun omgeving. In de kern draait het om het begrijpen en optimaliseren van de energiestromen, genaamd chi, om welzijn en balans te bevorderen in je leven. Iedere hoek van je huis vertegenwoordigt volgens de Feng Shui-leer bepaalde aspecten van je leven. Het doel is daarom niet om alleen een esthetisch aantrekkelijke ruimte te creëren, maar ook een huis wat jouw levenskracht stimuleert en ondersteunt.

Het is een manier om met een andere blik naar je eigen huis te kijken. De verbinding op een mindful en holistische manier tussen jou en je huis op te zoeken. Voelen, ervaren, beleven en ontdekken.

Hoe werkt Feng Shui dan?

De vijf elementen – hout, vuur, aarde, metaal en water – worden ingezet om een gezonde cyclus van energie te bevorderen. De fysieke elementen maar ook; het weerspiegelt symbolisch de natuurlijke processen van groei, transformatie, creatie, vernietiging en balans. Dit gebeurt met de ba gua, de schatkaart van Feng Shui. Plaats dit magische raster op de plattegrond van je huis en ontdek welke gebieden corresponderen met welke aspecten van je leven. De ba gua vertaalt je huis-verhaal. Jouw gevoel krijgt woorden.

Transformeer jouw huis

Door bewust aandacht te schenken aan de energiestromen in je leefruimte ontstaat er een beweging die jou helpt je huis te transformeren zodat je kan genieten van een authentiek huis, maar… of eigenlijk en, je raakt de diepere lagen van je leven aan. Er ontstaat een nieuwe beweging, een nieuwe flow. Het is de reis naar binnen én naar buiten! Het mooie passende plaatje en het fijne thuis gevoel. Kortom, het creëren van een krachtplek!

Hi, mijn naam is

Als Conceptual Feng Shui specialist help ik je graag met het creëren van bewustzijn in jouw leefomgeving op een holistische manier!

Misschien vind je dit ook interessant:

Hoe slaapkamer inrichten met feng shui?

Fijne slaapkamer tips

Creëer harmonie in je slaapkamer: Feng Shui tips voor een fijne nachtrust De slaapkamer is de plek waar je in contact komt met delen waar

Read More »