Fijne slaapkamer tips

Creëer harmonie in je slaapkamer: Feng Shui tips voor een fijne nachtrust

De slaapkamer is de plek waar je in contact komt met delen waar je overdag niet bij kan. Het is de ruimte van rust en bezinning, een super kwetsbare plek als je het mij vraagt. 

In een goed ingerichte slaapkamer voel je je prettig en veilig, én slaap je gewoonweg veel beter. 

Hoe creëer je met de Feng Shui-principes een oase van rust en harmonie in jouw slaapkamer?

  1. – Hoe plaats je je bed?

In de command position. Plaats je bed zo dat het een duidelijk zicht heeft op de deur en het raam, altijd tegen een muur en niet onder het raam. Dit bevordert gevoelens van veiligheid en controle, terwijl de energie vrij door de kamer kan stromen.

  1. – Wat zijn fijne kleuren in de slaapkamer?

Kies zachte, kalmerende kleuren zoals pasteltinten, aarde tinten of neutrale tonen. Vermijd overmatig gebruik van felle kleuren en drukke prints, omdat deze de slaap kunnen verstoren.

  1. – Kies voor zachte en verschillende verlichting

Gebruik verschillende zachte, dimbare verlichting om een ontspannen sfeer te creëren. In de slaapkamer draait het om zachtheid.

  1. – Minimaliseer spullen in de slaapkamer

Vermijd overmatige decoraties, rommel en spullen die niet in de slaapkamer horen (wasmand, hometrainer, schoenen onder het bed en noem het op). Alles in energie en alle spullen in de slaapkamer vragen om aandacht. Een opgeruimde en georganiseerde slaapkamer zorgt voor een kalme geest en een betere nachtrust.

  1. – Plaats in de slaapkamer spullen in tweevoud

In de slaapkamer draait het om relaties en liefde. Creëer daarom balans door symmetrische decoratie-elementen, zoals nachtkastjes aan beide zijden van het bed, twee of vier kussens en zorg voor evenveel ruimte aan beide zijden van het bed. Dit brengt harmonie in de energiestromen van de kamer en jouw relatie. En als je geen relatie hebt nodig je op deze manier in de energie een nieuwe relatie uit.

  1. – Liever geen spiegels in de slaapkamer

Plaats spiegels zorgvuldig om negatieve energie te voorkomen, spiegels weerkaatsen namelijk de energie. Vermijd het positioneren van een spiegel tegenover het bed, omdat dit rusteloosheid kan veroorzaken. Je astrale energie raakt in de war.

  1. – Kies voor zacht en rustig beddengoed

Investeer in hoogwaardig, comfortabel beddengoed. Zorg voor een goede ondersteuning met kussens en matrassen om een goede nachtrust te bevorderen. Kies hierbij voor rustige kleuren en liever geen drukke prints.

  1. – Zo min mogelijk elektra in je slaapkamer

Zorg dat er in je slaapkamer zo min mogelijk elektra aanwezig is. Geen TV en leg het liefst je telefoon ook niet op je nachtkastje. Het leidt af van het slaapproces.

  1. – Laat met regelmaat je slaapkamer luchten

Je slaapkamer hoort bij het element metaal. Geur hoort ook bij het element metaal. Geuren kunnen ontspannend werken, wanneer je ze goed gebruikt. Gebruik een lekker ruikend (neutraal) wasmiddel of etherische oliën voor ontspanning en zet het raam iedere dag even open voor frisse lucht, verse energie.

– Keep it simple
Slapen nodigt uit voor integratie van processen. Je wilt in je slaapkamer een diepe staat van onderbewustzijn creëren, dat kan alleen in veiligheid zonder prikkels. Je trekt je volledig terug en gaat de stilte in. Daarom; “Keep it simple”, in alles.

Feng Shui is geen een one-size fits all

Door deze eenvoudige Feng Shui-aanpassingen toe te passen, transformeer je jouw slaapkamer in een rustgevend toevluchtsoord waar je elke nacht met hernieuwde energie kunt herstellen. Maar, het is natuurlijk geen one-size fits all. Dit zijn algemene tips die je kunnen ondersteunen, maar ieder huis en ieder mens is anders. Wil je echt een transformatie aangaan, dan moet er meer onderzocht worden en ingezoomd worden op jou als mens en op jouw unieke huis.

Sweet dreams!

Hoe slaapkamer inrichten met feng shui?

Hi, mijn naam is

Als Conceptual Feng Shui specialist help ik je graag met het creëren van bewustzijn in jouw leefomgeving op een holistische manier!

Misschien vind je dit ook interessant:

Feng Shui, is een eeuwenoude Chinese filosofie

Wat is Feng Shui?

De wereld van Feng Shui Welkom in de wereld van Feng Shui! Feng Shui gaat over de verbinding tussen jou en je leefomgeving. Je leef-

Read More »